Toerisme Leiestreek vzw lanceert première van Eau Revoir in Kortrijk


Tijdens de première van Eau Revoir werden toeschouwers na het vallen van de avond verwend met een bijzondere lichtvoorstelling aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk. Eau Revoir is een ode aan het water, een creatief en uniek lichtspektakel met enkele knipogen naar de natuur, cultuur en belevingen die je in de Leiestreek kan ervaren en dit allemaal naast, rond, op en in het water. Het spektakel werd gecreëerd door Toerisme Leiestreek vzw in samenwerking met ontwerpbureau Beeldjutters, eventbureau Festor en Stad Kortrijk.

Na deze première van Eau Revoir in Kortrijk, volgen er nog drie edities van Eau Revoir: aan de Leie in Deinze van 13 t.e.m. 15 oktober, aan de Kleine Bassin in Roeselare van 3 t.e.m. 5 november, en aan Machelenput in Machelen-aan-de-Leie van 15 t.e.m. 17 december. Eau Revoir gaat telkens 's avonds in het weekend door bij duisternis. De voorstelling duurt ongeveer een kwartier en wordt telkens herhaald op het uur en op het halfuur. Kijkers kunnen napraten met een hapje of drankje ter plaatse. Meer info over Eau Revoir vind je op www.toerismeleiestreek.be/watersferen.

Eau Revoir kadert binnen een ruimer aanbod aan nieuwe events onder de noemer ‘WaterSferen'. "We zetten met Toerisme Leiestreek in 2023 namelijk volop in op het thema ‘vakantie aan het water'. En dat niet enkel tijdens de zomer, want ook in het najaar kan je genieten aan het water," aldus Claude Croes, voorzitter van Toerisme Leiestreek vzw. Om extra beleving te creëren, werden drie nieuwe, unieke eventconcepten ontwikkeld, telkens bestaande uit meerdere edities. Eerder dit jaar vonden reeds vier edities van Plat'eau plaats alsook drie volledig uitverkochte edities van Dobbero. Ieder event ging en gaat door op een zorgvuldig geselecteerde locatie aan het water; soms is dat aan de Leie maar ook de Schelde, de Mandel, Oude Leie- en Scheldearmen en andere waterlopen of -plassen komen aan bod.

De WaterSferen-events zijn een initiatief van Toerisme Leiestreek vzw, gerealiseerd met extra ondersteuning van Provincie West-Vlaanderen en in samenwerking met eventbureau Festor en de deelnemende steden en gemeenten.    
 Toerisme Leiestreek vzw lanceert première van Eau Revoir in Kortrijk  Toerisme Leiestreek vzw lanceert première van Eau Revoir in Kortrijk  Toerisme Leiestreek vzw lanceert première van Eau Revoir in Kortrijk  Toerisme Leiestreek vzw lanceert première van Eau Revoir in Kortrijk