De Kust blikt tevreden terug op de kerstvakantie


Globaal telde de kerstvakantie ongeveer 550 000 dagtoeristen, ongeveer vijf procent meer in vergelijking met de kerstvakantie van 2022-2023. Dinsdag 26 en zaterdag 30 december waren de beste dagen voor het dagtoerisme met telkens ongeveer 60 000 dagtoeristen.

Alle kustgemeenten zorgden tijdens de kerstvakantie voor een unieke vakantiesfeer. Zowel dag- als verblijftoeristen waarderen de veelheid van evenementen. In Oostende is de expositie over Ensor in Mu.zee alvast sterk gestart. Ook voor de traditionele nieuwjaarsduik waren er meer deelnemers (1000) in vergelijking met vorig jaar.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: "Het originele en kwalitatieve aanbod met eindejaar wordt nog altijd door een breed publiek erg geapprecieerd. Samen met de authentieke kusttroeven zorgen evenementen voor een extra dimensie. De Kust positioneert zich meer dan ooit als een bestemming voor de vier seizoenen. Ook de belangstelling van buitenlandse vakantiegangers is een opsteker".

Meer buitenlandse vakantiegangers
Tijdens deze kerstvakantie zijn meer toeristische overnachtingen geregistreerd door Vlamingen en Franstalige Belgen (+ vier procent). Ook het aandeel van buitenlandse vakantiegangers is toegenomen (+ twaalf procent), hoofdzakelijk uit de buurlanden. Ook bij de online hotelboekingen is in vergelijking met vorig jaar een lichte toename genoteerd van reservaties door Duitse, Franse en Nederlandse gasten.

Ook voor de tweede verblijvers is de kerstvakantie een bijzondere periode om met familie en vrienden te genieten van het vakantieverblijf aan zee.

Info: www.dekust.be

 De Kust blikt tevreden terug op de kerstvakantie