205 West-Vlaamse chefs promoten Het Lekkere Westen


Bekijk hier de reportage van Focus/WTV! 

Met 29 Michelinsterren en 190 restaurants met een Gault&Millau-notering vertelt West-Vlaanderen een bijzonder culinair verhaal. Sabien: "De culinaire rijkdom van West-Vlaanderen is groot. De West-Vlaamse chefs zijn toonaangevend. Ze bewijzen hoe een authentieke aanpak met aandacht voor lokale troeven een meerwaarde betekent voor het toeristisch imago van een regio".

45 nieuwe Lekkere Westen-chefs                                                                                       

De 205 chefs uit Brugge, het Brugse Ommeland, de Kuststreek, de Leiestreek en de Westhoek zijn geselecteerd door Westtoer en Horeca West-Vlaanderen. De selectie telt 45 nieuwe adressen.

Acht nieuwkomers in Brugge : Preus, Chagall, Cantine Copine, Réliva, Zuid 55, 't Gezelleke, Bistro Chrithie'k en La Tâche

In het Brugse Ommeland vertellen negen nieuwkomers een sterk verhaal over de streek: Willem Hiele (Oudenburg), Côté Préféré (Jabbeke), Mout (Damme), Maïsterplan (Damme), De Mess (Damme-Sijsele), De Goedendag (Lissewege), Diner sur Terre (Torhout), Ten Voute (Loppem), 't Apertje (Sint-Kruis)

De Kust presenteert een selectie van elf nieuwe chefs voor Het Lekkere Westen: Lusitania (Oostende), Nils (Koksijde-Oostduinkerke), The Eatery (Koksijde-Oostduinkerke), Casanova (De Haan), Pavillon du Zoute / Pavillon Terre-Mer (Knokke-Heist), Brasserie David (Oostende), Estaminet de Peerdevisscher (Koksijde-Oostduinkerke), Julien (Nieuwpoort), Bistronomie Eglantier (Koksijde-Oostduinkerke), Café du Parc (Oostende) en Bistro Partizaan (Nieuwpoort)

De Leiestreek telt zeven nieuwkomers: Nast (Izegem), De Garage (Kortrijk), Hula (Heule), Vividu (Harelbeke), Maison Noire (Izegem), restobar Verne (Roeselare) en Pauline (Kortrijk)

Ook de Westhoek onderscheidt zich met tien nieuwe adressen : Klei (Ieper), Béus (Zonnebeke), Noek (Veurne), de Sarlinde (Heuvelland), de Pastorant (Veurne-Booitshoeke), hashtag Food (Diksmuide), Monsieur Beurre (Houthulst-Merkem), de Boucherie (Houthulst), Vinke (Heuvelland) en De Drie Ridders (Alveringem)

Nieuw in 2024: cafés van Het Lekkere Westen                                                   

Later in 2024 presenteert Westtoer een nieuwe themalijn in het kader van Het Lekkere Westen. Ook een selectie met West-Vlaamse cafés zal aan bod komen in de communicatie over het Lekkere Westen. De authentieke adressen zijn een meerwaarde in de positionering van de West-Vlaamse regio's als een bestemming voor een korte vakantie. Hedendaagse vakantiegangers gaan op zoek naar beleving en authenticiteit. Een hele reeks West-Vlaamse cafés vertellen een uniek verhaal en presenteren bovendien een mooi aanbod met West-Vlaamse bieren en lokale versnaperingen.

Info: www.visitwestvlaanderen.be/hetlekkerewesten

 205 West-Vlaamse chefs promoten Het Lekkere Westen  205 West-Vlaamse chefs promoten Het Lekkere Westen