Einde werken griffie Politierechtbank Ieper in zicht.


Meer dan een jaar moesten ze werken in een gestutte ruimte, in afwachting van de geplande renovatiewerken.

 

Tussenkomsten van Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) sinds eind mei 2007 konden wat schot in de zaak brengen. Minister Reynders (MR) kondigde vandaag in de commissie Financiën het eind van de werken aan tegen eind april, begin mei 2008.

 

Het griffiepersoneel verhuisde vorige week naar de lege conciërgewoning nadat die eerst werd opgefrist en van de nodige informatica, telefonie, etc. voorzien. Intussen is men begonnen met het uitbreken van de vloeren. Die worden vervangen, de muren worden geïnjecteerd tegen opstijgend vocht, de ramen worden vervangen en het plafond wordt verstevigd. Daarna volgt het aanpassen van de elektriciteit, de verwarming de telefonie en data. Schilder- en behangwerken maken het werk af.

 

Dit alles gebeurt onder het bestendig toezicht van het Vlaams Instituut voor Onroerend Erfgoed, gezien het gebouw in de D’Hondtstraat een beschermd monument is.

 

"Of de deadline van de minister gehaald kan worden, blijft de vraag. De omvang van de werken doet vermoeden dat de werken meer tijd in beslag zullen nemen. Het griffiepersoneel kijkt er alvast naar uit om te verhuizen naar de vernieuwde griffies", aldus Sabien Lahaye-Battheu.